на живо

Славиша Стоянович: Селекцията не е моя, но няма да се оправдавам! (ВИДЕО)

"Искам играчите да знаят какво е да носиш екипа на "Левски", каза новият треньор на "сините"

bTV

Новият треньор на "Левски" - Славиша Стоянович, заяви, че няма да се оправдава с факта, че не е участвал в селекцията за новия сезон, ако резултатите в предстоящите мачове не са добри.

"Аз съм човек, който не обича да обещава, а да работи. Искам да побеждаваме, това е основната ми цел. Не търся оправдания. Не съм правил селекцията, но аз поемем един отбор. Не чувате от мен, че не съм правил селекция, че не съм правил подготовка, поемам риска и съм наясно с това.", каза той при представянето си.

Стоянович добави, че трябва да бъде храбър, за да се представи добре на поста, който заема от вчера (30 юли). Той наследи начело на "сините" италианеца Делио Роси, който бе уволнен след отпадането на тима от "Вадуц" в първия квалификационен кръг за Лига Европа.

"Не обичам толкова да говоря. Избягвам да използвам клишета, дошъл съм в голям клуб. Клуб с богата история, велики треньори и играчи са били тук. Знам какво ме очаква. Не е първият голям клуб, който водя. В трудна ситуация сме, но трябва да сме спокойни. Има страхотни фенове, които разбират добре футбола. Те обичат футбол на високо ниво, с много голове. Това е нормално. Имаме огромна отговорност към вас медиите, към феновете, към ръководството. На всяка тренировка и мач ще даваме максимума. Нито една победа няма да дойде лесно. Играчите са добри, треньорът на "Левски" трябва да бъда храбър и да сме оптимисти", бяха първите думи на Стоянович като треньор на тима.

Снимка: Lap.bg

Словенецът заяви, че селекцията в отбора не е завършена и на част от позициите има излишък на играчи, а на други - дефицит.

"Трябва всичко да се анализира детайлно, но на око мога да кажа, че изглежда, че отборът е уморен. След 70-ата минута има проблем. Трудно е да отговарям сега, има неща, които са добри, има неща, които не са на толкова добро ниво. Моята философия е да играеш атрактивно, да вкарваш голове. Всички желаем да сме атрактивни, да играем хубав футбол. Трябва да има дисциплина в играта и в двете фази, да можеш и да се защитаваш, и да атакуваш. Това е моята цел!", заяви специалистът.

Той е категоричен, че ще държи играчите му да бъдат дисциплинирани, да работят усърдно и да влагат всичките си сили в тренировките. 

Снимка: Lap.bg

Стоянович разкри още, че не се е колебал, когато е получил предложение да води клуба от собственика Спас Русев.

"Той ми представи своята визия, изглежда ми коректен човек, разбрахме се за 5 минути. Разбирам колко е тежко за феновете толкова години да няма трофей. Надявам се още тази година да донесем титлата или Купата."

Според словенеца доминацията на "Лудогорец" през този сезон няма да е толкова осезаема, а най-прекият път към европейските клубни турнири е спечелването на турнира за Купата на България. 

Снимка: Lap.bg

Стоянович е категоричен, че ще говори доста по-често пред медиите, за разлика от предшественика си Делио Роси, а езикът не е проблем и разбира повечето нещо заради своята баба, която също е говорила на български.

"Супер е да знам езика, аз ви разбирам изцяло, другото е да започна да говоря на български. Баба ми говореше полумакедонски, полубългарски. В отбора трябва да говорим на три езика, не само на български", завърши изявлението си Стоянович.