на живо

Славиша Стоянович: Трябва да сме готови поне физически (ВИДЕО)

"С играчите мислим само за футбол", заяви треньорът на "Левски"

Lap.bg

Треньорът на "Левски" Славиша Стоянович заяви, че играчите му са в добра физическа форма след зимната пауза и има само един контузен в състава - Матео Стаматов.

"Сините" приемат "Монтана" в първи мач от пролетния дял на футболния шампионат утре (14 февруари). 

"Ще видим дали сме готови. В първия мач със сигурност не можем да покажем всичко, което правихме по време на подготовката. По принцип трябва да сме готови поне физически. За състава всичко ми е ясно. Имам една малка дилема, но ще видим след тренировка. Приоритет ни беше да стабилизираме защитата, и позицията, където нямахме достатъчен брой играчи. Направихме го. Имаме поливалентни играчи, които могат да играят и в защита, и на други позиции. Всеки ден се обаждат, предлагат ни футболисти. Надявам се най-вече нашите да останат, да няма изходящи трансфери", заяви Стоянович. 

Той каза, че ще определи състава за мача след края на днешната тренировка.

Снимка: Lap.bg

"Матео Стаматов е пак контузен. Получи лоша контузия. В понеделник тръгва за Барселона при специалиста, който му прави операция на това коляно, за да видим каква е състоянието. Има различни мнения. Няма тежки контузии, но има футболисти, които не са максимално подготвени. Това са тези, които пристигнаха сега. Имат отбор, който знае какво иска. Компактни са и имат двама-трима футболисти с добри качества. В такава позиция сме, че всички, които идват на "Герена", играят с пределна мобилизация", заяви той.

Треньорът е категоричен, че лошите метеорологични условия и ниските температури няма да са пречка по време на мача. "Сините" се нуждаят от точки, тъй като са на незавидната 9-та позиция в класирането.

Снимка: Lap.bg

"Това е футболът - играе се на сняг, на дъжд и при минусови температури. В позиция сме, в която трябва да направим всичко възможно да избегнем зоната на изпадащите и да се изкачим нагоре. Това зависи изцяло от нас. Виждам в отбора голяма мотивация от първия ден. Футболистите искат да дадат всичко то себе си. Искаме да играем по-добър и агресивен футбол, с който да събираме точки. Мисля само за футбол. Не искам футболистите да мислят за нищо друго, освен за тренировки и мачове. Клубът дава максимална подкрепа за това. Усещаме тази подкрепа и се надявам, че ще става все по-добре.", заяви той.