на живо

След 34 дни извън терена: "Берое" загуби от ЦСКА 1948

Васил Шопов вкара единствения гол в мача

Lap.bg

"Берое" се завърна към футболните срещи след 34 дни. За разочарование на старозагорци, тимът загуби с 0:1 като гост на ЦСКА 1948 в мач от 15-ия кръг на Първа лига.

За последно "Берое" игра официален мач на 31 октомври (загуба от "Арда" с 0:1). След това няколко срещи на старозагорци бяха отложени - срещу "Царско село" (заради повече от 10 футболисти от "царете" с положителен тест за коронавирус), срещу "Монтана" и "Левски" (заради заразени в редиците на "Берое").

Снимка: Lap.bg

Очаквано домакините от ЦСКА 1948 наложиха своето темпо още от началото на мача срещу противниците, които имаха едва две тренировки в пълен състав. 

В началните секунди Мартин Камбуров опита да реализира своя гол 246 в елитната футболна група, но не успя след авторитетна намеса на вратаря на "Берое" Генадий Ганев. Нападателят на ЦСКА 1948 остава на 8 попадения от абсолютния рекорд на Петър Жеков за попадения в елита (253).

Снимка: Lap.bg

Камбуров не успя да се разпише и през второто полувреме. Това стори Васил Шопов, който беше точен в 49-ата минута след заучено статично положение.

Домакините в червено записаха първа победа от 30 октомври насам (те завършиха наравно с "Локомотив" Пловдив и загубиха от "Лудогорец" и ЦСКА) и се завърнаха на 5-а позиция в класирането.

Снимка: Lap.bg

За "Берое" това беше 4-а загуба. Тимът от Стара Загора е на 7-а позиция в подреждането.

Тагове:

ЦСКА 1948 Берое