на живо

След 50 години, Левски отново среща Юргорден

Сключено е споразумение за приятелски мач между двата отбора

Отборът на Левски ще отбележи 50-годишнината си от първия си мач в евротурнирите с двубой срещу шведския Юргорден на 10 октомври от 16:00 часа.

ПФК Левски, Тръст „Синя България” и Националният клуб на привържениците на Левски съобщиха, че е подписан договор за официален приятелски мач между двата отбора, а подробностите около неговата организация ще се обявят другата седмица на пресконференция.

„Освен спортно събитие, европейските турнири са възможност за това да създаваш нови приятелства. Ние сме щастливи да играем отново с Юргорден и се надяваме мачът да бъде незабравим празник за привържениците на двата отбора, така както бе стогодишният юбилей на Левски”, заяви изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков.

Спортният директор на Юргорден - Бо Андерсон, също изрази радостта си от постигнатата договорка: „Ние сме изключително доволни от поканата заради този мач, защото преди 50 години Левски е започнал славния си път в Европа именно срещу Юргорден. Същевременно това е отлична възможност за нас да премерим сили с качествен европейски отбор, тъй като наша цел е да се класираме съвсем скоро за турнирите. Ето защо чакаме с нетърпение този мач, както и се надяваме да изградим добри отношения с Левски София.”

На 12 септември 1965г. Левски гостува на шведския клуб в първи европейски мач, който губи с 1:2. На реванша в София обаче „сините” побеждават с 6:0 и продължава напред в надпреварата, за да срещне португалския Бенфика.