на живо

След четири отменени гола "Сасуоло" загуби от "Наполи"

Кошмарна вечер за "неровердите"

Getty Images

След четири отмениха гола заради засади, три от които преглеждани и от VAR, "Сасуоло" загуби с 0:2 от "Наполи" в мач от италианската Серия "А".

Елсейд Хисай изведе "партенопеите" напред в резултата още в 8-ата минута, след като вкара първия си гол за отбора в мач номер 193. Албанецът се разписа с удар по земя от границата на наказателното поле.

Филип Джурич изравни в 32-ата, но страничният съдия вдигна флага си за засада и така попадението бе отменено. Той вкара след още четири минути игра при добавка на отбит удар на Хамед Жуниор Траоре, но този път реферите не зачетоха гола след продължителен преглед с VAR.

Тревогите на "Сасуоло" продължиха и през второто полувреме. Гол на Франческо Капуто бе отменен в 47-ата минута, след което дойде ред на Доменико Берарди. Неговото попадение пък не бе признато, след като Капуто му подаде от положение на засада. И в двата случая, както и при втория гол на Джурич, футболистите на "Наполи" вече бяха заложили топката на центъра за подновяване на играта.

Матео Политано удари греда по-късно за "Наполи", а Алан оформи крайното 2:0 с гол в добавеното време.

Отборът на Дженаро Гатузо, който се класира за Лига Европа като носител на Купата на Италия, остана седми с 59 точки, а "Сасуоло" е осми с 48.