на живо

След драма, греди и дузпа след последната минута, "Юнайтед" с първа победа за сезона

"Червените дяволи" с успех с 3:2 над "Брайтън"

Reuters

"Манчестър Юнайтед" записа първа победа за сезона във Висшата лига, при това в един от най-оспорваните и интересни мачове! "Червените дяволи" се наложиха с 3:2 над "Брайтън" в среща от втория кръг на надпреварата, като в мача феновете видяха 5 греди на "чайките", две дузпи - по една за двата тима, отменен гол и автогол.

Първият гол в мача бе на сметката на "Брайтън". В 40-ата минута Нийл Мопе се разписа от дузпа заради нарушение на Бруно Фернандеш. От "Юнайтед" претендираха, че техният футболист не е направил нарушение, но все пак съдията посочи бялата точка.

Снимка: Reuters

Радостта на "чайките" обаче трая само 3 минути. След центриране от корнер в наказателното поле на "Брайтън" Люис Дънк си вкара автогол за 1:1.

Втората част започна с гол на "Юнайтед", който беше отменен заради засада. Автор на попадението беше Маркъс Рашфорд, който все пак записа гол на собствената си сметка в 55-ата минута.

Снимка: Reuters

И докато в лагера на гостите правеха всичко възможно да опазят предимството си, съперниците им не се отказваха. Цели 5 пъти те нацелиха гредите на вратата на Де Хеа! 

Изравнителното попадение за "Брайтън" дойде в 4-ата минута на добавеното време. Соли Марч успя да засече центриране и да донесе неистова радост на своите съотборници. 

Снимка: Reuters

Когато по всичко личеше, че мачът ще завърши 2:2, от "Манчестър Юнайтед" поискаха дузпа, въпреки че съдията вече беше свирил края на мача. Реферът все пак се допита до помощниците си и изгледа спорното положение, като отсъди - Мопе е играл с ръка в наказателното поле!

Зад топката застана Фернандеш, който не сбърка и донесе първа победа в кампанията на "Юнайтед".

Снимка: Reuters