на живо

Драма, 20 дузпи и страхотен Пиргов накараха "Локо" Пд да мечтае

"Смърфовете" са на полуфинал за Купата на България

Отборът на "Локомотив" Пловдив е първият полуфиналист в турнира за Купата на България по футбол. "Смърфовете" победиха изключително драматично след изпълнение на общо 20 дузпи "Етър" във Велико Търново.

В редовното време двата тима завършиха 1:1 след голове на Иван Стоянов и Димитър Илиев, а за крайното 8:7 голяма заслуга има вратарят на пловдивчани в този мач Илко Пиргов.

Снимка: Lap.bg

Още в 7-ата минута на двубоя на стадион "Ивайло" останалият непокрит Румен Руменов шутира над вратата.

В 26-ата минута Милчо Ангелов овладя топката в наказателното поле и опита да премине Димитър Везалов. Стражът Пиргов излезе до страничната граница на наказателното поле и изби топката в ъглов удар. 

Домакините бяха преследвани от лош късмет преди почивката, защото Аласана Мане и Даниел Младенов напуснаха принудително заради контузии. Техните места на терена бяха заети съответно от Никола Колев и Иван Стоянов. 

Снимка: Lap.bg

В 55-ата минута Димитър Илиев изпълни прецизно пряк свободен удар, но вратарят Христо Иванов улови топката.

В 69-ата минута Иван Стоянов изненадващо шутира директно по земя и хвана Пиргов неподготвен. Топката срещна десния страничен стълб и се върна навътре. Руменов я овладя и стреля неточно от 8-9 метра.

Три минути след това Руменов беше фаулиран в наказателното поле от Милош Петрович и опитният Стоянов превърна в гол отсъдената дузпа.

В последвалите атаки "Етър" на два пъти пропусна да реализира второ попадение. Вместо това в 81-ата минута Момчил Цветанов опита шут към вратата, но неточният му удар се превърна в прекрасна асистенция за Димитър Илиев, който от наказателното поле изравни резултата.

По време на двете продължения отборите не създадоха нищо по-интересно.

Снимка: Lap.bg

При 11-метровите удари вратарят на домакините Христов Иванов спаси удар на Елитон, а Асен Георгиев от "черно-белите" прати топката в аут. След това обаче последваха пропуски от бялата точка на Милчо Ангелов и Иван Стоянов, с което резултатът стана 3:3. Драмата взе връх след нови пропуски на Димитър Везалов и Крум Стоянов.

Снимка: Lap.bg

Никола Колев също беше неточен от бялата точка, а вратарят Пиргов спаси три удара на противниковите футболисти, превръщайки се в герой за пловдивчани. Точно преди това Стивън Езе беше дал преднина на гостите.

"Смърфовете" имат шанс да стигнат до финал в турнира за първи път от 2012 година.