на живо

Драма в Разград: "Лудогорец" детронира "Локо" Пловдив за Купата

"Орлите" спечелиха с 2:1 след продължения

Lap.bg

"Лудогорец" се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България, след като детронира носителя на трофея за последните две години - "Локомотив" Пловдив. "Орлите" спечелиха с 2:1 в Разград в драма с продължения.

Шампионите поведоха в 47' с дебютния гол на Пиерос Сотириу, но Георги Минчев изравни в третата минута от добавеното време. Победното попадение за "Лудогорец" реализира Мавис Чибота в 114'.

Снимка: Lap.bg

Атрактивният двубой бе помрачен от грозни сцени след последния съдийски сигнал. Стигна се до меле, което започна на терена, а после продължи в тунела на "Хювефарма Арена". Реферът изгони Жордан Икоко от "Лудогорец" и Пауло Уртадо от "Локомотив" Пловдив, чиято разправия едва не прерастна в бой.

С успеха "Лудогорец" даде заявка за трета Купа на България в своята история. Последният триумф на разградчани в турнира е от 2014 г.

Разочарованието за "Локомотив" е огромно, тъй като прекъсна серията си от 1240 дни без поражение за Купата на България - 14 поредни двубоя. Предишното отпадане на "железничарите" бе от "Славия" в осминафиналите през 2017 г.

Снимка: Lap.bg

Съставите

"Лудогорец": Кристиан Кахлина, Георги Терзиев, Алекс Сантана, Елвис Ману, Пиерос Сотириу, Драгош Григоре, Жордан Икоко, Оливие Вердон, Стефан Баджи, Бернард Текпетей, Вандерсон

"Локомотив" Пловдив: Илко Пиргов, Диниш Алмейда, Кристиан Гомис, Дейвид Малембана, Конър Руан, Николай Николаев, Петър Витанов, Лукас Салинас, Момчил Цветанов, Бирсент Карагерен, Георги Минчев