на живо

След дузпи и дъжд от червени картони: Бразилия и Перу на полуфинал на Копа Америка

"Селесао" игра почти полувреме с човек по-малко срещу Чили

Reuters

Един от полуфиналите в турнира Копа Америка е ясен. На 5 юли един срещу друг ще се изправят тимовете на Бразилия и Перу. Двата отбора се класираха за тази фаза след изключително драматични мачове съответно срещу Чили и Парагвай. 

"Селесао" победи с 1:0 своя съперник и е в преследване на 10-та титла на континента. Неймар и компания успяха да се справят, въпреки че играха почти цяло полувреме с човек по-малко. 

Снимка: Reuters

Единственото попадение в мача вкара Лукас Пакета в първата минута на втората част, след като се появи като резерва на почивката. Само две минути след гола Габриел Жезус от Бразилия получи директен червен картон заради грубо нарушение. 

До края на мача очаквано футболистите на Чили владееха инициативата, но не успяха да изравнят. Бразилците пък попаднаха сред четирите най-добри тима на Копа Америка за 31-ви път в своята история.

Снимка: Reuters

Не по-малко драматичен беше четвъртфинала между Перу и Парагвай. В редовното време срещата завърши 3:3, като и двата тима останаха с по 10 човека на терена в края. Първо червен картон получи Густаво Гомес от Парагвай в 45-ата минута, а 5 минути преди края беше изгонен Андре Карийо от Перу.

Снимка: Reuters

Иначе за инките точни в редовното време бяха на два пъти натурализираният италианец Джанлука Лападула (21-ва и 40-та минута) и Виктор Йотун (80-та минута). Парагвай остана в срещата благодарение на голове на Густаво Гомес (11-та минута), Жуниор Алонсо (54-та минута) и Габриел Авалос (90-та минута).

Веднага след редовното време последваха дузпи. Ектор Мартинес и Брайън Самудио от “Гуараните” не уцелиха вратата, а ударът на Алберто Еспинола беше спасен от Педро Хайесе и по този начин Перу продължи напред. 

Снимка: Reuters

Днес (3 юли) ще се играят другите два четвъртфинала на Копа Америка: Уругвай - Колумбия и Аржентина - Еквадор.

Тагове:

Копа Америка