на живо

След кървавата контузия на Меси: Счупен ли е носът на аржентинеца?

Първи мнения на лекарите след сблъсъка на звездата на "Барселона" и Крис Смолинг

Reuters

Кървящият Лионел Меси изплаши доста ръководството и феновете на "Барселона". Аржентинецът пострада, след като върху него връхлетя Крис Смолинг от "Манчестър Юнайтед" по време на първия мач от четвъртфиналите в Шампионската лига. Той напусна терена за кратко, а след намесата на лекарите се върна, за да доиграе срещата, в която каталунците победиха с 1:0.

Всяка информация за състоянието на Меси, който през настоящия сезон има 43 гола в 41 мача, се очаква със свито сърце от феновете на "Барса". Според испанското издание "Ас", привържениците могат да са спокойни - звездата на тима ще играе в реванша срещу "Юнайтед" на "Камп Ноу", който е на 16 април.

Носът на Меси не е счупен. Лекарите се съмняват за прекъсване на носната преграда, което обяснява и обилното кръвотечение. 

Аржентинецът ще премине още прегледи след завръщането си в Барселона по-късно днес (11 април). Най-вероятно той ще получи почивка от ръководството, за да се възстанови напълно. Това означава, че Меси може да пропусне гостуването на своя тим на "Уеска" от 32-рия кръг на испанското първенство.

Снимка: Reuters

Очаква се Меси да бъде напълно възстановен след седмица и дори да не му се наложи да носи защитна маска, като някои от своите колеги в миналото.