на живо

След купона до зори: Лазаров остава президент на българския волейбол (ВИДЕО)

Бизнесменът се превръща в най-дългогодишния ръководител в новата история на родния спорт

bTV

В българския волейбол не обичат промените. От десетилетия там следват строго установен ред. И не го нарушават за нищо на света. Закон Божи в „устава” на един от най-успешните спортове у нас е винаги да се гласува правилно. С правилната бюлетина в ръка, инж. Данчо Лазаров е начело на волейбола ни вече 16 години, а днес постави нов рекорд - бе преизбран до 2021-ва.

Изборът му в Казанлък бе предшестван от пищен и доста шумен купон във вторник вечер. Тържеството в града на розите събра на маса най-важните персони в родния волейбол. На събитието присъства и президентът на Европейската конфедерация Александър Боричич.

За доброто им настроение до зори се грижеше местен ромски оркестър. Най-деен в танците и песните пък бе легендата Борислав Кьосев (член на Управителния съвет на БФВ), който лепеше банкнота след банкнота върху челата на музикантите

Лазаров се превръща в най-дългогодишния ръководител на спортна федерация у нас. На Общото събрание в Казанлък бизнесменът получи кредит на доверие за своя пети пореден мандат.

Инж. Данчо Лазаров е на 74 години. Той бе единствен кандидат за председателското място преди днешното Общо събрание. Припомняме, че годината, в която той пое щафетата начело на българския волейбол бе 2002.

Очаквайте ексклузивно интервю с инж. Данчо Лазаров!