на живо

След много драма и високо напрежение: Девет от "Ботев" треснаха ЦСКА

Пловдивско дерби на финала за Купата на България

Пловдивско дерби във финала за Купата на България! "Ботев" се добра до 3:3 срещу ЦСКА в София и с общ резултат 6:5 си осигури място в битката за трофея на 15 май. 

Срещата бе изпълнена с много обрати и единоборства. Спорни отсъждания не липсваха, а гостите завършиха мача с 9 души.

Домакините започнаха по-активно срещата на "Българска армия" и още в 6-ата минута имаха претенции за дузпа. В 13-ата Жоржиньо пробва удар с глава, но той мина покрай вратата на Даниел Кайзер.

Снимка: Lap.bg

Надеждите на "червените" за ранен гол бяха попарени в 22-ата минута, когато "жълто-черните" поведоха с 1:0 с първата си реална възможност от началото на мача. Стражът на ЦСКА Витаутас Черниаускас сгреши фатално при избиване на една топка, тя попадна в Тодор Неделев, който се възползва по най-добрия начин и вкара феноменален гол.

Седем минути по-късно "канарчетата" нанесоха втори удар по амбициите на "червените". Капитанът Лъчезар Балтанов получи добро подаване от Васил Шопов и покачи на 2:0.

След второто попадение домакините опитаха преса, а в 30-ата минута спасяване на Кайзер запази "суха" мрежата на гостите. 

"Армейците" стартираха второто полувреме по мечтан начин - с гол за 1:2 в 48-ата минута. Кайзер не успя да улови топката след удар на Тиаго, а Али Соу беше на правилното място в точния момент, за да я вкара във вратата на пловдивчани.

Снимка: Lap.bg

В 52-ата минута гостите останаха и с човек по-малко. Филип Филипов бе изгонен с втори жълт картон, спирайки с нарушение Рафаел Енрике.

Лошите новини за Николай Киров продължиха с принудителното излизане на централния защитник Димитър Пиргов, който се контузи след сблъсък със съотборник. 

Футболистите на Любослав Пенев продължиха да пресират "канарчетата" и изстрелите към Кайзер зачестиха. Логично, с оглед на събитията на терена, в 73-ата минута те изравниха - 2:2 след гол на Евандро.

Снимка: Lap.bg

В 79-ата минута Кайзер реагира страхотно на два пъти - първо при удар с глава на Соу, а след това и при задна ножица на Евандро. 

В 84-ата минута дойде най-спорното положение в мача - съдията Петър Костадинов посочи бялата точка в полза на ЦСКА, и след бурната реакция на играчите на "Ботев" с директен червен картон бе изгонен Антонио Вутов. 

Али Соу реализира последвала дузпа за 3:2. Но това не беше всичко в мача. В 88-ата минута Кристиан Димитров прониза Черниаускас за 3:3 и прати в екстаз феновете на "жълто-черните".

Снимка: facebook.com/pg/ellapitrellapitr

Така финалът за Купата на България на 15 май на националния стадион "Васил Левски" ще противопостави двата най-големи пловдивски съперника - "Ботев" и "Локомотив".