на живо

След наказанието: Собственикът на "Царско село" плаши с разпускане на тима

"Ние сме трън в очите на много отбори", заяви Стойне Манолов

Lap.bg

Собственикът на елитния футболен клуб "Царско село" - Стойне Манолов, заяви, че може да разпусне тима, ако не види скоро промени в Българския футболен съюз.

Изказването на бизнесмена идва след последното заседание на Дисциплинарната комисия, която наложи наказание, както на треньора на "Берое" Димитър Димитров - Херо, така и на "Царско село" и самия Манолов.

"Когато човек казва истината, го наказват. Демотивиран съм. Нямам право и да обжалвам, защото съм глобен със сума, към която не мога да имам претенции. Явно сме трън в очите на много отбори. Има доста тимове зад нас, които са си мислели, че лесно ще ни прескочат. Честно да ви кажа, ако не се случи някаква промяна в БФС, ще разпусна отбора", коментира Манолов пред "Мач телеграф".

Снимка: Lap.bg

Казусът беше повдигнат преди седмица, когато от "Царско село" разкриха, че наставникът на гостуващия тим Димитър Димитров - Херо е нахлул в стаята на съдиите преди срещата на 16 декември и използвал обидни думи към реферите. Самият мач завърши с победа 2:0 за старозагорци.

След съобщението на "царете" от Дисциплинарната комисия към БФС се самосезираха и решиха да накажат Димитров с 5000 лв. 

Снимка: Lap.bg

Отделно Манолов беше глобен със същата сума заради обиди към длъжности лица, а самият клуб "Царско село" трябва да плати 3000 лв. за това, че отговорниците са позволили нахлуването в съдийската стая.

В момента "царете" са на 8-о място в класирането. Клубът беше създаден през 2015 г., а от сезон 2019/2020 играе в Първа лига.