на живо

След новия договор, подписът на Гарет Бейл струва милиард евро

Уелсецът ще взима близо 700 хил. евро на седмица

БГНЕС

Подписът на Гарет Бейл вече е на стойност колосалните милиард евро. Футболистът се договори с "Реал" Мадрид да преподпише своя контракт до 2022 г., като финансовите му условия определено са един от най-добрите в световния футбол.

За следващите шест години уелсецът ще получи над 160 млн. евро от възнаграждения и бонуси, което прави по близо 390 хил. евро на седмица след данъчните удръжки, разкрива британското издание Theguardian.com

Най-впечатляващото в новия контракт обаче е клаузата за откупуване на играча, която в новия му договор е на стойност впечатляващите милиард евро, като сумата е рекордна за обявените до сега договори.

Подобни финансови постижения не са нещо ново за уелсецът. При преминаването си от "Тотнъм" в "Реал" Мадрид през 2013 г., за него бяха платени рекордните тогава 95 млн. евро.

Бейл обаче напълно оправда средствата, заделени за неговото привличане. Той помогна на испанския гранд да спечели пет трофея, между които две Шампионски лиги. В 135 мача за "Реал" той има на сметката си 62 гола.

Снимка: Getty Images

Интересен факт е, че в момента Бейл е по-добре платен от звездата на испанския гранд - Кристиано Роналдо. Европейският шампион с Португалия прибира в сметката си "скромните" 322 хил. евро за седем дена. Очаква се обаче именно капитана на "мореплавателите" да постави нови финансови рекорди във футбола, тъй като преговорите за преподписване на договор с мадридчани са в напреднала фаза.

Роналдо, Бейл и компания гостуват на "Легия" Варшава в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Срещата е на 2 ноември и ще бъде предавана пряко по RING от 21:45 ч.