на живо

След обещаващо начало: Загуба за България в първия мач от Лигата на нациите

"Лъвовете" отстъпиха на Франция с 0:3

FIVB

Българският мъжки национален отбор по волейбол загуби първия си мач от Лигата на нациите. Въпреки обещаващия старт на срещата, избраниците на селекционера Силвано Пранди отстъпиха с 0:3 (25:27, 21:25, 23:25) на Франция. 

В началото на срещата "лъвовете" успяха да натрупат солидна преднина. Основна заслуга имаше капитанът Цветан Соколов. За жалост, в самия край на частта българите се разколебаха, допуснаха изравняване и дори обрат.

Снимка: FIVB

Този развой на нещата като че ли обезкуражи националите, които не бяха на ниво през следващия гейм. В третата част опитаха да дадат отпор, но без успех. След средата му французите бяха очевидно по-мотивирани в търсене на крайния успех.

Цветан Соколов стана най-резултатен в двубоя с 19 точки (2 аса, 2 блока). Резервата Денис Карягин добави 6 точки за България. За Франция се отличиха Ясин Луати и Жан Патри с по 10 точки.

Снимка: FIVB

С мача между България и Франция беше открит целият турнир, който се провежда в Римини, Италия. В следващите 5 седмици тимовете ще се срещнат на принципа всеки срещу всеки, за да бъде определено крайното класиране. 

Утре (29 май) "лъвовете" играят с Австралия, а в неделя (30 май) се изправят срещу Германия.