на живо

След резила на "Реал": Испанските медии посочиха вратата на Зидан

Очаква се скоро да стане ясна съдбата на французина

"Срамна загуба" и "разочаващо представяне" преобладат днес в спортните издания в Испания след отпадането на "Реал" Мадрид от турнира за Купата на краля. "Белите" бяха елиминирани още на 1/16-финалите от третодивизионния "Алкояно" - отбор с бюджет от едва 700 000 евро. 

Според "Мундо Депортиво", отборът на Зинедин Зидан е в криза и е ударил дъново... и не се вижда как ще се отлепи от него.

"Реал" загуби два мача за купи от непретенциозни отбори в рамките на една седмица, след като миналия четвъртък бе елиминиран от "Атлетик" Билбао на полуфиналите за Суперкупата на Испания. В "Марка" смятат, че съвсем скоро ще стане ясно дали Зидан ще продължи начело на тима.

Авторитетният "АС" дори пита читателите си дали французинът трябва да остане на "Бернабеу". В отделен материал се набляга на липсата на указания от Зидан към играчите му и физиономията му при победния гол на Хуанан за 2:1.

Изданието "Спорт" отличи смелата игра на домакините от "Алкояно", като пише, че те напълно са си заслужили триумфа.

Купата на краля продължава и днес. В 20 ч. по RING може да гледате "Ибиса" - "Атлетик" Билбао, а от 22 ч. по bTV Action е срещата между "Корнея" и "Барселона".