на живо

След селфи в Дубай: Джокович се прибира в Белград (ВИДЕО)

Очаква се самолетът на тенисиста да кацне в родината му около 13:20 ч. българско време

Със сигурност лидерът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович е един от най-следените хора в света в момента. След като съдът в Австралия потвърди отмяната на визата на сърбина и го депортира с първия полет към Дубай, той вече e на път към дома, към Белград.

Скандалът с Новак явно не е отнел от обичта на феновете му. В социалните мрежи се появи видео, на което се вижда как привърженик моли тенисиста за снимка. Джокович не отказва и след бързо селфи, въпреки 14-часовото пътуване от Мелбърн. 

"Ройтерс" добавя още кадри: Тенисистът, придружен от служители на авиокомпанията в Дубай, предоставя билета си и се качва на самолета за Белград.

Без съмнение Джокович ще бъде посрещнат тържествено в сръбската столица. Очаква се самолетът да кацне там около 13:20 ч. българско време. 

Снимка: Reuters

Освен, че прекара повечето време през последните 10 дни в Австралия затворен, а след това съдът не реши в негова полза, тенисистът получи забрана да влиза в страната през следващите 3 години! Той ще трябва и да заплати 500 000 долара съдебни разноски. 

Най-големият минус за Джокович обаче е невъзможността да участва в Откритото първенство на Австралия. Той се надяваше да спечели 10-та титла в Мелбърн и 21-ва от Големия шлем, а това да го направи най-великият за всички времена. В момента той, Рафаел Надал и Роджър Федерер имат по 20 трофея.

Снимка: Reuters