на живо

След щур рожден ден: Осимен с коронавирус и четвърт милион глоба (ВИДЕО)

Футболистът трябва да плати 250 000 евро заради кръшни танци и песни

Getty Images

Футболистът на италианския "Наполи" Виктор Осимен ще трябва да си стои вкъщи поне 14 дни и да плати 250 000 евро глоба заради... парти.

Нигериецът се прибра в родината си по време на паузата в Серия "А", за да вдигне страхотен купон за рождения си ден на 29 декември. Десетки негови приятели се отзоваха на поканата да отпразнуват 22-ата му годишнина. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от team ⤧ arrow (@equipoarrow)

Партито премина страхотно - с много танци, песни и смях. За това свидетелстват видеата, появили се в социалните мрежи. Проблемът е друг. Никой от присъстващите не носи маска, а за социална дистанция и дума не може да става! Абсолютно недопустимо в условията на световна пандемия.

На 1 януари стана ясно, че Осимен е дал положителна проба за коронавирус! 

Снимка: Getty Images

Това очаквано вбеси ръководството на тима и от там му наложили солената глоба. Според италианските източници, сумата е само половината от месечната заплата на нигериеца.

Той пристигна в "Наполи" през лятото на 2020 г. след като направи страхотно представяне във френския "Лил" (2019-2020 г.), белгийския "Шарлероа" (2018-2019 г.) и германския "Волфсбург" (2017-2018 г.).

Снимка: Getty Images

От италианския клуб платиха за услугите на нападателя рекордната сума от 70 млн. евро (тя може да нарасне с още 10 млн. евро във формата на бонуси).  От началото на сезон 2020/2021 той е вкарал 2 гола в 8 мача, като не е играл от началото на ноември, тъй като получи контузия по време на лагера с националния отбор на Нигерия.