на живо

След срещата за бъдещето на "Левски" (ВИДЕО)

Константин Папазов все още не е получил акциите на клуба

Продължава неяснотата около финансовото бъдеще на футболния "Левски". Днес на ст. "Георги Аспарухов" в столицата имаше спешна среща, на която присъстваха изпълнителният директор Павел Колев, председателят на НКП Степан Хиндлиян, председателят на Тръст "Синя България" Даниел Стрезов, лидерът на Сектор "Б" Любомир Костадинов - Младежа, Адриан Петров от фракцията "Ултрас Левски", Илия Христов и Евгений Бакърджиев от сдружение "Сини Сърца" и баскетболният треньор Тити Папазов, който обяви вчера в предаването "120 минути" по bTV, че очаква да получи акциите на "Левски" от Васил Божков.

Последното обаче днес така и не се случи, а след срещата Папазов отказа да говори пред медиите.

Феновете също не знаеха къде са акциите. "За момента, до колкото знам, акциите не са тук. Не знам дали не са пратени. Папазов каза, че още не е получил пратката от куриерската фирма... Не знаем кога ще пристигнат, ще пристигнат ли, пратени ли са, не са ли пратени. Нямаме такава информация.", заяви председателят на Тръст "Синя България" Даниел Стрезов.

"Очакваме акции. В момента се чака", заяви пред bTV бившият вицепремиер Евгений Бакърджиев - представител на сдружение "Сини Сърца".

Бизнесменът Васил Божков, чрез своя приближен Георги Попов, притежава 86.6% от "Левски". От февруари той е с 11 повдигнати обвинения от българската прокуратура. Не е спонсорирал клуба, защото сметките му са блокирани. Сега "Левски" не може да обслужва задълженията си. Играчите не са получавали повече от две заплати.

Феновете възнамеряват да продължат дарителската кампания, с която събраха над 1,7 млн. лв. в последните три месеца, както и да организират различни събития по повод 106-годишнината от създаването на "Левски" на 24 май. С тях ще бъдат генерирани допълнителни приходи към клуба.

Тагове: