на живо

След трагедията с Коби: Променят формата на Мача на звездите на НБА

Половин милион долара ще отидат за благотворителни каузи по време на двубоя

Twitter

Смъртта на легендарния баскетболист Коби Брайънт потопи в скръб целия свят и наложи промени в едно от най-чаканите спортни събития за годината - Мача на звездите на НБА. Тази година срещата ще се изиграе на 16 февруари в Чикаго. 

Капитани на двата отбора ще бъдат Леброн Джеймс и Янис Антетокумбо. 

Първите 3 части ще продължат по 12 минути. След всяка от тях резултатът ще се занулява и ще се обявява победител. В началото на последната част точките ще се сумират. Към по-високия сбор ще се прибавят 24 точки (с номер 24 Брайънт игра в последните години) - това ще е резултатът, към който и двата тима ще се стремят. Който пръв го достигне, той печели Мача на звездите.

Обърканият регламент накара организаторите да дадат пример. Ако двата тима са отбелязали по 100 и 95 точки преди началото на четвъртата част, то те ще играят, докато един от отборите не достигне 124 точки.

Всеки един отбор ще заяви на коя благотворителна организация иска да помогне. За спечелването на една част организаторите ще отделят по 100 000 долара, които ще бъдат превеждани по сметката ѝ. Победителят в мача ще добави нови 200 000 долара в касата на своята организация.

Коби Брайънт загина в неделя (26 януари) заедно с дъщеря си Джиана-Мария и още 7 човека след катастрофа с хеликоптер в Калифорния.