на живо

Словения пропусна да победи беззъба Англия

Вижте всички резултати от тазвечершните световни квалификации в зона Европа

Getty Images

Англия завърши при резултат 0:0 гостуването си на Словения в Любляна в мач от третия кръг на световните квалификации. Гостите трябва да бъдат доволни от резултата, а в герой се превърна Джо Харт, който направи няколко впечатляващи спасявания. 

Временният селекционер на "трите лъва" Гарет Саутгейт направи няколко промени в състава в сравнение с мача срещу Малта. Дани Роуз замени Ерик Бертранд, а Ерик Дайър започна за сметка на звездата в отбора на Англия Уейн Руни.

Снимка: Getty Images

Единствената по-сериозна опасност през първата част се откри пред отбора на Словения в 11-та минута. Ясмин Куртич стреля силно по посока на вратата, но топката се отби в десния страничен стълб и излезе в аут.

В 47-та минута отново словенците бяха на косъм от това да открия резултата. След центриране от корнер защитникът на домакините Бощян Сезар бе най-съобразителен в наказателното поле на англичаните, но ударът му бе спасен по прекрасен начин от Джо Харт. 

В 70-та минута Йосип Иличич бе изведен сам срещу вратаря на Англия, но ударът му бе блокиран.

Първата по-опасна ситуация пред вратата на Словения дойде чак в 76-та минута. Защитникът на "Челси" Гари Кейхил изведе Дани Роуз на добра позиция, но изстрелът на Роуз мина встрани от гредата.

Снимка: Getty Images

Само минута по-късно се откри нова възможност за Англия. Даниел Стъридж получи топката на няколко метра пред вратата на Ян Облак, но завършващият удар на англичанина не застраши вратаря на "Атлетико" Мадрид. 

След спечелената точка Англия остава на първото място в 6-та група, а Словения се изкачи до третото място във временното класиране. В следващия мач отборът на Гарет Саутгейт ще приеме вечния съперник Шотландия на стадион "Уембли", а изходът от срещата може да се окаже решителен за съдбата на Саутгейт. 

Всички резултати от тазвечершните световни квалификации в зона Европа:

Група C

Германия – Северна Ирландия 2:0
1:0 Дракслер 13'
2:0 Кедира 17'

Чехия – Азербайджан 0:0

Норвегия – Сан Марино 4:1
1:0 Симончини 11' автогол
1:1 Стефанели 54'
2:1 Диоманде 77'
3:1 Самуелсен 82'
4:1 Кинг 83'

Група Е

Дания – Черна гора 0:1
0:1 Бечирай 32'

Полша – Армения 2:1
1:0 Мкоян 48' автогол
1:1 Пицели 50'
2:1 Левандовски 90+5'

Казахстан – Украйна 0:0

Група F

Словакия – Шотландия 3:0
1:0 Мак 18'
2:0 Мак 56'
3:0 Немец 68'

Литва – Малта 2:0
1:0 Чернич 76'
2:0 Новиковас 84' дузпа