на живо

Словенски национал е третото зимно попълнение на "Лудогорец"

Шампионите подписват с доверен на треньора Анте Шимунджа

Трето зимно попълнение за шампиона "Лудогорец"! "Орлите" привличат словенския национал Жан Карничник, който идва от местния "Мура" и ще се събере в Разград с бившия си треньор Анте Шимунджа. Новината съобщиха от "Мура" на официалния си сайт. Играчът трябва да премине медицински прегледи утре, след което да подпише с "Лудогорец".

Карничник носи екипа на "Мура" от 2017 г., като отбеляза 18 гола в 180 мача за тима. Защитникът е национал от миналата година и има 4 мача за Словения. Дебютира в световната квалификация срещу Малта на 8 октомври, спечелена с 4:0.

"Трудно ми е да кажа нещо друго освен просто да благодаря за всичките мигове. Специални благодарности на клуба, целия щаб и невероятните фенове, които ме приеха като свой през тези 4 години и половина. През това време написахме история от Втора лига до титлата за Купата, до титлата на националните шампиони и накрая до Лигата на конференциите. Тук се развих като футболист, станах национал и бях обявен за най-добър играч в лигата. Заради всичките години, които прекарах тук, винаги нещо ще ме обвързва с клуба. Затова се надявам и вярвам, че това е само временно сбогуване с "черно-белите", коментира Карничик.

Преди привличането на словенеца, "Лудогорец" подписа с бразилеца Рик от "Сеара" и Спас Делев от "Арда".