на живо

Слуховете се засилват: Трансферът на Роналдо в "Сити" е сигурен

Португалецът е договорил личните си условия с "гражданите"

Reuters

Кристиано Роналдо ще облече фланелката на футболния шампион на Англия - "Манчестър Сити", и това ще стане до дни, ако не и до часове! Слуховете за този сензационен трансфер все повече се засилват. 

Информации, че португалецът е договорил личните си условия и остава само двата клуба да договорят последни подробности, се появяват в родината на футболиста, а и на Острова и в Италия.

Журналистът Фабрицио Романо съобщава, че Роналдо вече е обявил пред съотборниците си, че напуска "Ювентус".

Според авторитетното издание "Гадзета дело Спорт" "гражданите" са готови да се разделят с някоя от звездите си, за да не платят цялата искана сума за Роналдо в размер на 30 млн. евро. 

Снимка: Getty Images

Спрягани бяха имената на Рахим Стърлинг и Габриел Жезус. По последни данни обаче "Ювентус" държи да получи цялата сума и да си върне своя юноша Мойс Кийн, който през 2019 г. продаде на "Евертън". През сезон 2020/2021 нападателят беше преотстъпен на "Пари Сен Жермен" и вкара 17 гола в 41 мача. 

Ако сензационният трансфер стане факт, според английските медии, Роналдо ще получава по 15 млн. евро на сезон, а договорът му ще е до 2023 г. Тогава Роналдо ще бъде на 38 години. 

Снимка: Reuters

Раздялата с Роналдо, който пристигна в "Ювентус" през 2018 г. от "Реал" Мадрид, ще облекчи финансово италианския гранд. В момента носителят на 5 награди Златна топка е най-добре платеният в съблекалнята и взима месечно възнаграждение от 31 млн. евро. Клубът пък регистрира финансови загуби в размер на 320 млн. евро за последните 3 сезона.

Португалецът добре познава Манчестър и със сигурност трасферът му няма да бъде приет добре от феновете на градския съперник на "Сити" - "Манчестър Юнайтед". Роналдо игра за "червените дяволи" в периода 2003-2009 г., като помогна на клуба да спечели 3 шампионски титли на Англия и Шампионската лига през сезон 2007/2008.

Част от футболните привърженици по цял свят обаче стискат палци европейският шампион от 2016 г. да акостира на Острова. Ако Роналдо стане част от "Манчестър Сити", то в групите на Шампионската лига той отново ще се изправи срещу "вечния си враг" - Лионел Меси. Преди няколко седмици аржентинецът напусна "Барселона" и подписа с "Пари Сен Жермен", а френският тим и "гражданите" попаднаха в една група в най-силния европейски клубен турнир.

Трансферният прозорец за повечето първенства в Европа затваря на 31 август.