на живо

Смелият "Алкояно" ще опита да подхлъзне и "Реал" Мадрид - тази вечер по bTV Action

"Лос Меренгес" започват участието си в Купата на краля

diariomadridista.okdiario.com

Шампионът "Реал" Мадрид ще опита да се върне на пътя на победите в турнира за Купата на краля. Тимът на Зинедин Зидан започва участието си от 1/16-финалите, а първото препятствие изглежда лесно, поне на хартия. "Реал" гостува на третодивизионния "Алкояно" (22:00 ч., bTV Action).

Двубоят идва само няколко дни след поражението с 1:2 от "Атлетик" Билбао в полуфиналите за Суперкупата на Испания.

Снимка: Getty Images

"Алкояно" се наслаждава на рейда си за Купата на краля, започнал с 4:1 срещу "Ларедо", преди да дойде отстраняването с 2:1 на елитния "Уеска".

Съперникът на "Реал" не е за подценяване, тъй като се намира в серия от 7 мача без загуба във всички турнири.

Снимка: Getty Images

Зидан е под напрежение заради равенството с "Осасуна" в Примера дивисион, позволило големия враг "Атлетико" да увеличи аванса си на върха, както и провала за Суперкупата на страната.

Въпреки това, се очаква френският специалист да направи куп ротации на "Ел Колао", включително и на вратарския пост. Вероятно дебют ще запише 21-годишният украински вратар Андрей Лунин.

Двата тима не се се сблъсквали в турнира от сезон 2012/13 насам, когато "Реал" спечели с общ резултат 7:1 - 4:1 на "Естадио Ел Кояо" и 3:0 на "Сантиаго Бернабеу". Тогава при гостуването за "Белия балет" се разписаха на два пъти Карим Бензема и по веднъж Кака и Хосе Родригес Мартинес, а за "Алкояно" точен бе Хави Лара, който в момента носи екипа на "Ибиса".

Тази вечер можете да гледате и още един двубой от Купата на краля. От 20:00 ч. по RING програмата ни откриват "Кордоба" и "Реал Сосиедад".

Снимка: Getty Images