на живо

Променят името на "Камп Ноу" в чест на Меси?

Битката за президентското кресло в "Барселона" започна

Reuters

Стадион "Камп Ноу" може да бъде прекръстен на "Камп Ноу Лионел Меси", ако кандидатът за президент на "Барселона" Емили Русо спечели изборите през януари.

Предишният президент Хосеп Мария Бартомеу трябваше да изкара мандата си до края на сезона, а самите избори бяха насрочени за месец март. След редица обвинения към него обаче, както и нападки от феновете, че той е причината Меси да иска да напусне клуба, Бартомеу си подаде оставката.

Снимка: Reuters

Новият силен човек ще бъде избран през януари. Русо бе вицепрезидент по времето на Бартомеу.

Той е сериозен в намерението си да спечели изборите и дори заяви, че иска да проведе референдум и стадионът да смени името си.

Кандидатът за президент обеща и да върне Неймар обратно при каталунците, ако бъде избран.

Снимка: Reuters

Вероятно стратегията на Русо ще се върти около задържането на Меси в отбора. Договорът на аржентинския нападател изтича през следващото лято. 33-годишната звезда искаше да напусне още това лято, но нямаше кой да плати умопомрачителните 700 млн. евро, които присъстват в откупната му клауза.

Пеп Гуардиола удължи с две години договора си начело на "Манчестър Сити", а междувременно продължават спекулациите, че испанският мениджър ще направи всичко, за да вземе Меси в редиците си.