на живо

Сметката преди финала: Египет се похвали с приход от 83 млн. долара

Домакините на Купата на африканските нации отчетоха доходоносно домакинство

Reuters

Домакинът на 32-ото издание на Купата на африканските нации и 7-кратен шампион Египет, може да пропуска решителния мач за трофея, но пък като организатор е шампион! 

"Фараоните" разочароваха своите фенове, отпадайки на осминафина. Като компенсация обаче футболът ще донесе на страната 83 млн. евро. Това заяви президента на африканската футболна централа Ахмад Ахмад. 

Той се похвали, че страната-домакин отчита рекорди приходи от надпреварата, като изпреварва цифрата от първенствата в Екваториална Гвинея през 2015 г. и Габон през 2017 г. (67 млн. долара). 

Ахмад заяви още, че няма никакви забележки към организацията и египетските домакини са реагирали много професионално предвид краткото време.

Земята на фараоните не бе първият избор за домакин на 32-ото издание на Купата на африканските нации. Организаторите гласуваха доверие на Камерун през 2014 г., но в следващите 5 години нямаше напредък нито по отношение на инфраструктурата, нито в потушаването на конфликта между френско и англоговорящите в страната.

Така в началото на тази година футболната федерация на Африка взе решение да отнеме домакинството на Камерун и да го повери на Египет. В страната приветстваха решението и явно са се справили добре със задачата. Часове преди решителния мач за по-сериозни инциденти не се съобщава.

Днес (19 юли) е финалът в надпреварата между Сенегал и Алжир. Мача може да гледате пряко по RING от 22:00 ч.!

Домакин на следващото издание на турнира през 2021 г. ще бъде Камерун. Жребият за квалификациите ще бъде изтеглен в четвъртък (25 юли).