на живо

Смут в Манчестър! Юнайтед трепери до последно за Шампионска лига (ВИДЕО)

Участието на английския гранд на 1/8-финал не е никак сигурно

Getty Images/Guliver Photos

Манчестър Юнайтед и ПСВ (Айндховен) завършиха 0:0 в мач от петия кръг на Група 2 от Шампионска лига. "Червените дяволи" за пореден път не впечатлиха с играта си, създавайки малко опасни положения пред съперниковата врата. Дори и тези възможности обаче не бяха използвани и тимът на Луис ван Гаал не отбеляза гол за четвърти път в последните си седем мача. Равенството поставя домакините в неприятна ситуация преди последните срещи след две седмици, като класирането им за елиминационната фаза е поставено под въпрос.

Най-добрите шансове пред вратата на ПСВ се откриха пред Антони Марсиал и Джеси Лингаард, но ударите на французина бяха спасени от Йерун Зут, а тези на юношата на Юнайтед дори не попаднаха в очертанията на вратата.

Въпреки че холандците организираха много на брой опасни контраатаки, повечето от тях не бяха завършени подобаващо. В 33' Хендрикс стреля опасно в далечния ъгъл, но Давид Де Хеа се намеси авторитетно.

ПСВ не вкара гол едва за втори път в 20 мача от началото на сезона, но спечели първа точка от трите си гостувания в Група 2. "Филипсите" нямат загуба в последните седем двубоя от всички турнири и продължават да мечтаят за участие на 1/8-финалите.

Във вечерта, в която бе почетена десетата годишнина от кончината на легендата Джордж Бест, Юнайтед не спечели едва за втори път в седем домакинства срещу холандски отбори, но от позитивна гледна точка не допусна попадение за 13-ти път в 22 мача за кампанията. "Червените дяволи" обаче се представят слабо в нападение, вкарвайки средно по едва 1,54 гола на двубой.

В класирането на Група 2 Волфсбург е лидер с 9 точки. В последния кръг немският тим приема Манчестър Юнайтед, който е втори с осем точки. Английският гранд може да отпадне от надпреварата, ако не постигне победа в Германия, а в същото време третият ПСВ (6т.) надиграе последния ЦСКА Москва (4т.). Съществува възможност и Волфсбург да напусне турнира - при загуба от Юнайтед и успех на ПСВ.

Решителните срещи са на 8-ми декември!