на живо

Снарядът с глава на Роналдо - изстрелян със 71,3 км/ч

Португалецът се извисил до 2,61 метра при попадението срещу Уелс

Голът с глава на Кристиано Роналдо във вратата на Уелс в 50-ата минута на първия полуфинал на Евро 2016 е изстрелян със 71,3 км/ч. Това твърди британското издание „Дейли мейл”.

Освен това, лидерът на иберийците и на Реал (Мадрид) се е извисил до внушителните 2,61 метра при отскока си миг преди да порази мрежата на Уейн Хенеси. Това означава, че Роналдо е скочил повече от 80 см, тъй като самият той е висок 185 см. Три минути по-късно отново Роналдо бе в основата и на второто попадение за Португалия. Негов автор стана Нани, който засече топката, отправена от Кристиано.

Триумфът на Роналдо и компания даде тон за национални тържества из цяла Португалия и за хиляди фенове, които следват отбора във Франция. Това е едва втори финал в историята на националния отбор на европейски първенства. Първият бе преди 12 години, когато иберийците бяха домакини. Тогава те загубиха битката за титлата с 0:1 от изненадата Гърция на Ото Рехагел.

Роналдо и съотборниците му очакват да разберат срещу кого ще спорят за трофея в неделя в Париж. Тази вечер на „Стад дьо Франс” играят домакините със световния шампион Германия.