на живо

Снежна добрина: Футболистите на "Райо Валекано" помагат на закъсали в бурята

Играчите на втородивизионния испански тим така и не успяха да пристигнат за мача си с "Мирандес"

Reuters

Испанският втородивизионен футболен тим "Райо Валекано" трябваше да играе с "Мирандес" на 10 януари. Само че бурята "Филомена" промени всички планове.

В Испания положението е... снежно. От небето падат снежинки от няколко дни, температурите са изключително ниски, а ветровете силни. 

В тези условия не само футболът е немислим. Самото придвижване от една до друга точка е невъзможно. Играчите и треньорският щаб на "Райо Валекано" се опитаха да тръгнат към град Миранда де Ебро късно вчера (8 януари), но за 5 часа изминаха едва... 20 км!

Заради снеговалежите положението в Мадрид е тежко, а задръстванията са километрични, най-вече заради шофьори, решили да останат с летните си гуми.

И докато автобусът на "Райо Валекано" се тътреше като охлюв по непочистените пътища, футболистите изскочиха навън, за да помогнат на закъсалите шофьори. Те отместваха автомобилите от пътя в опит и техният рейс да се придвижи малко по-напред. 

Само че, след 5 часа опити, от клуба решиха, че най-разумно е да се върнат у дома, в Мадрид. 

Мачът с "Мирандес" пък беше отложен от Ла Лига и се очаква нова дата за провеждането му.

Такава е съдбата и на срещата от елита на испанския футбол между "Атлетико" Мадрид и "Атлетик" Билбао. Мачът трябваше да се играе днес (9 януари), но гостите не успяха да стигнат до столицата, тъй като самолетът им не получи разрешение за кацане при тези атмосферни условия. 

Футболистите на "Реал" Мадрид пък прекараха 3 часа в самолета, но все пак пристигнаха в Памплона, където по-късно днес трябва да излязат срещу "Осасуна".

Лошите атмосферни условия може да повлияят и на мачовете от турнира за Суперкупата на Испания. Полуфиналите ще се проведат на 13 януари ("Реал" Сосиедад - "Барселона") и 14 януари ("Реал" Мадрид - "Атлетик" Билбао). Финалът е на 17 януари. Всички мачове може да гледате пряко по bTV Action.