на живо

Снежната приказка на "Сантяго Бернабеу" (СНИМКИ)

Стадионът на "Реал" Мадрид все едно е излязъл от коледен филм

Twitter

Ако коледният дух ви липсва, то ви предоставяме няколко снимки, които ще ви върнат към времето, което отмина преди няколко дни. 

Трябва да благодарим на "Сантяго Бернабеу", "Реал" Мадрид и... бурята "Филомена". Стадионът на "белите" изглежда приказно. Снегът е покрил трибуните, терена, както и огромните кранове, които се използват при реконструкцията.

Снимка: Twitter

Всъщност това е положението в цял Мадрид. Градът беше "ударен" от бурята, която носи със себе си много ниски температури, сняг и вятър. 

В първите дни местните се притесняваха, но след това решиха да се възползват от снега, като изкарат шейни, ски и сноуборди. Управата на Мадрид пък беше подпомогната от "Реал", като клубът предостави различни машини, с които градът да бъде почистен.

Снимка: Twitter

Кралският клуб е в процес на модернизиране на стадиона си. Тимът не е играл на "Бернабеу" от година, тъй като се провеждат строителни дейности, които целят да направят спортното съоръжение едно от най-модерните в света. То ще има подвижен покрив, теренът ще се "прибира", а цялото пространство около трибуните ще бъде модернизирано.

Снимка: Twitter

За щастие на "Реал", програмата предвижда тимът да е далеч от столицата в тази снежна обстановка. "Белите" ще играят с "Атлетик" Билбао на полуфинал в турнира за Суперкупата на Испания. Мачовете ще се проведат в най-южната испанска област Андалусия и ще бъдат излъчени пряко по bTV Action.

"Реал" Сосиедад - "Барселона", 13 януари, 22:00 ч.
"Реал" Мадрид - "Атлетик" Билбао, 14 януари, 22:00 ч.

Финалът е на 17 януари от 21:30 ч.

Снимка: Twitter