на живо

Снежният човек на Григор Димитров

Най-добрият ни тенисист се готви за новия сезон... в Алпите

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, се готви за новия сезон... в Алпите. Световният №28 продължава заниманията с един от най-добрите фитнес треньори - Себастиан Дюран, но явно има какво да го отклони от тях.

След като сподели в социалните мрежи как тича през огромни преспи, първата ни ракета публикува любопитна снимка. На нея Димитров е по бански, въпреки минусовите температури, прегърнал снежен човек, на който умело е нарисувал очи и уста. Новият другар на тенисиста си има и шапка! "Моят снежен човек", написа Григор.

Съвсем скоро може би ще видим Димитров в действие с националната фланелка. Той ще играе за България, ако тимът ни попадне сред 16-те, участващи в турнира ATP Cup. Отборната надпревара започва на 1 януари 2022-а в Сидни (Австралия), а според колегите от Tenniskafe.com Григор е готов да се включи.

В момента България е на 19-о място в ранкинга, но не е ясно дали всеки тим преди нашия е потвърдил участие. Именно заради това жребият, който трябваше да се изтегли в неделя, бе отложен за вторник сутринта.

Тогава ще разберем дали българските тенисисти ще участват в турнира, даващ старт на сезона още в първите часове на новата година.