на живо

Сняг поставя под въпрос дербитата на Манчестър и Ливърпул

Двата мача могат да бъдат отложени заради лошото време

Getty Images

Лошото време във Великобритания може да стане причина за отлагане на дербитата от 16-ия кръг на английската Висша лига.

В неделя (10 декември) трябва да се изиграят два интригуващи двубоя в Манчестър и Ливърпул, но силният снеговалеж в региона поставя под въпрос провеждането им.

В Манчестър, където играят "Сити" и "Юнайтед" е обявен код "жълто" за лошото време. Организаторите са взели мерки за отопление на терена, което ще избегне натрупването на сняг. Те обаче няма как да обезопасят трибуните, на които не е изключено да се образува лед заради по-ниските от 0 градуса по Целзий температури.

Феновете на "Ливърпул" и "Евертън" също следят с интерес прогнозата за времето в Града на "Бийтълс". Там положението е същото.

Снимка: Getty Images

Проблем може да се окаже и придвижването на желаещите да наблюдават мача, тъй като влаковете и градския транспорт също страдат заради валежите.

В Манчестър решиха да стимулират привържениците, появили се по-рано на "Олд Трафорд" с по-ниски цени на алкохолните напитки по трибуните. 

Последният отложен мач от Висшата лига заради лоши атмосферни условия беше през 2010 г. Тогава "Тотнъм" и "Ливърпул" не успяха да излязат на терена.