на живо

Сняг, студ и бивш вратар на "Лудогорец" приближиха Канада до световното

Мачът се игра при -8 градуса в град Едмънтън

-8 градуса по Целзий, сняг до коленете и футболисти в топли дрехи. Необичайната гледка беше част от мача от квалификациите да световното в Катар между Канада и Мексико. 

Въпреки суровите условия, срещата се игра в канадския град Едмънтън, щата Албърта, а теренът беше в перфектно състояние. В крайна сметка Канада победи Мексико с 2:1. Головете за домакините вкара Кайл Ларин, а попадението за Мексико беше дело на Ектор Ерера. 

През цялото време футболистите се бореха със студа. Освен, че повечето от тях бяха с ръкавици и дълги ръкави, вратарят на Канада и бивш страж на "Лудогорец" Милан Борян разчиташе и на шал, който беше увил като качулка. 

Определено на гостите, свикнали с по-високите температури, им беше по-трудно. И докато футболистите поне имаха възможност да тичат, за да се стоплят, на трибуните на стадион "Комънуелт" един до друг се топлеха 45 000 зрители. 

До последните минути срещата беше пред отлагане. Снежната буря часове по-рано затрудни допълнително организаторите, но те все пак успяха да разчистят терена. 

Част от феновете обаче не стигнаха за мача, тъй като снегът затвори няколко магистрали в страната. Около 6000 души трябваше да гледат срещата у дома, въпреки че имаха билети. 

Победата и изявите на вратаря на "Цървена звезда" Милан Борян, който играе за Канада, пратиха Канада на първо място в групата. До края на квалификациите има още 6 кръга, но с това представяне "кленовите листа" са близо до заветната цел. Първите три тима се класират за световното в Катар директно, докато четвъртият ще играе бараж срещу отбор от Азия, Южна Америка или зона Океания.

Борян ще може да свали дебелия шал, когато се прибере в Европа. На 25 ноември той ще изведе "Цървена звезда" с капитанската лента в мач от груповата фаза на Лига Европа срещу "Лудогорец". Срещата може да гледате пряко от 19:00 ч. по bTV Action.