на живо

Собственикът на "Ливърпул" се извини на феновете за причинената суматоха

Джон Хенри пое цялата вина за участието в Суперлигата

Собственикът на "Ливърпул" Джон Хенри се извини на феновете, футболистите и персонала за взетото решение за присъединяване към европейската Суперлига.

В неделя мърсисайдци обявиха, че са сред 12-те клуба в основата на новия турнир. Това обаче провокира гневна реакция от страна на привържениците на "червените".

На практика Суперлигата се разпадна във вторник вечер, когато първо "Челси" и "Манчестър Сити" се оттеглиха, а "Ливърпул", "Манчестър Юнайтед", "Арсенал" и "Тотнъм" последваха английския пример.

Снимка: Reuters

В съобщение до феновете на "Ливърпул" тази сутрин, американският собственик пое цялата вина:

"Искам да се извиня на всички фенове и привърженици на футболен клуб "Ливърпул" за суматохата, която причиних в последните 48 часа. Няма защо да го казвам, но ще го заявя – проектът никога нямаше да се състои без подкрепата на феновете. Никой не е мислел другояче в Англия. През тези последни 48 часа бяхте много ясни, че няма да се състои. Ние ви чухме. Аз ви чух. И искам да се извиня на Юрген Клоп, на Били Хоган, на играчите и на всеки, който работи толкова усилено в "Ливърпул", за да прави феновете горди. Те нямат абсолютно никаква отговорност за случилото се. Това не беше справедливо към тях и от това боли най-много.", каза Хенри.

"Те обичат вашия клуб и работят, за да ви правят горди всеки ден. Знам, че целият клуб има експертизата, лидерството и страстта да възстанови доверието и да ни помогне да продължим напред. Нашата работа не е свършена. Надявам се да разберете, че дори когато правим грешки, ние се опитваме да работим в най-добрия интерес на клуба. В този случай аз ви предадох. Отново, искам да изкажа своите извинения, аз съм отговорен за излишната негативност през последните два дни. Никога няма да забравя това."

Снимка: Reuters

"Ако има нещо, което тази ужасна пандемия доказа, то това е колко ключова е подкрепата на феновете за нашия спорт и за всеки спорт. Невероятна трудна година за всички нас, нямаше човек, който да не бе засегнат. Важно е семейството на "Ливърпул" да остане задружно и отдадено на това, което виждаме от вас глобално – с местни жестове на вежливост и подкрепа. Мога да ви обещая, че ще правя каквото е необходимо, за да може това да продължи и занапред", завърши той.