на живо

София приема световната купа за деца в неравностойно положение (ВИДЕО)

Второто издание на турнира е под патронажа на принцесата на Катар

София приема световната купа за деца в неравностойно положение (ВИДЕО)

Под патронажа на принцесата на Катар Шейка Ал Тани беше открито второто издание на световната купа по футбол за деца в неравностойно положение. България ще дебютира на турнира.

Второто издание на турнира се провежда в София и участие в него ще вземат 12 отбора. На престижния форум със социална цел селекционер на българския отбор ще бъде Методи Здравков. България е в група с Ирак и Либерия.

Световна купа по футбол за деца в неравностойно положение се организира съвместно от принцесата на Катар - Шейка Ал Тани и Български футболен съюз.

"tози турнир е много полезен. Тези деца наистина нямат нищо, а ние можем да им помогнем. Те са нуждаят от нашата подкрепа, а със събития като това, където много посланици и футболни лица ги гледат, животът им може да се промени", каза принцесата пред журналистите.

Финалът ще се играе на 15 август от 19:00 ч., а непосредствено преди него ще се състои и демонстративният мач между посланиците на турнира, в който участие ще вземе и легендата на португалския футбол Нуно Гомеш.