на живо

София в очакване на първия мач на Григор на "София Оупън"

Българинът ще направи дебют пред родна публика на ниво АТР

Lap.bg

Григор Димитров ще изиграя първия си мач на турнир на ниво АТР пред българска публика днес (9 февруари) в столичната зала "Арена Армеец". Той ще се изправи срещу високият 203 см поляк Йежи Янович с среща от втория кръг на турнира "София Оупън.

По програма мачът трябва да започне в 18:00 ч., а билети за срещата все още се продават. 

В първия кръг 267-ия в световната ранглиста Янович победи представителя на Израел Дуди Села с 6:4, 6:4 за 1 час и 5 минути.

Срещата тази вечер ще е трета между поляка и Димитров. До момента двамата са си разменили по един успех - Григор загуби в Синсинати през 2014 г., а след това спечели в Рим през 2015 г.

Шансовете за успех на 13-ия в световната ранглиста българин са по-големи. От началото на годината той показва страхотна форма. В Бризбейн вдигна трофея, а на първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия, достигна до полуфинал, където беше отстранен от Рафаел Надал след зрелищен петсетов мач.

Снимка: Lap.bg

"Знам, че залата ще е пълна и ще го подкрепят много. Но съм имал и преди такива мачове. Играл съм срещу Мъри в полуфинал на "Уимбълдън". В крайна сметка не мисля, че публиката ще се държи лошо. Няма да хвърлят камъни по мен. Поне се надявам", каза Янович след победата си вчера.

Димитров, който не се включи в миналогодишното издание на турнира, пък многократно заяви, че за него е удоволствие, но и напрежение да играе в България.

Снимка: Lap.bg

Победителят от срещата днес ще се изправи на четвъртфинал в София срещу миналогодишния финалист Виктор Троицки или или холандеца Робин Хаазе, който на старта отстрани друг от българите - Димитър Кузманов.