на живо

Соколов срещу шампиона в спор за титлата - пряко по RING

Тази вечер от 21:30 ч. е първият сблъсък от финалния плейоф в италианското волейболно първенство

legavolley.it

Дойде време за най-чаканата част от италианското волейболно първенство - финалния плейоф. За поредна година в него ще има и българско участие. Цветан Соколов ще се бори за спечелването на третата си титла в Италия, но предизвикателството пред родния диагонал е много сериозно - шампионът "Перуджа".

Снимка: legavolley.it

В сряда от 21:30 ч. по RING и онлайн на Voyo.bg двата тима кръстосват шпаги в първия финален сблъсък. Тимът, който първи стигне до три успеха, ще бъде шампион на Италия.

Първата среща е в "Пала Бартон", като предимството безспорно е на страната на "Перуджа". "Дяволската блокада" няма загуба във фазата на плейофите у дома вече две години, затова спокойно може да бъде считана за фаворит в първата среща.

Снимка: legavolley.it

Играта на шампионите обаче твърде много зависи от пристигналия в началото на сезона Вилфредо Леон, който обаче не е особено постоянен в последните срещи.

Шампионите ще имат един огромен проблем, ако се достигне до решителна пета среща - умората. Играчите на "Лубе Чивитанова" са изиграли два мача по-малко, за да достигнат до финала, докато волейболистите на Лоренцо Бернарди бяха на ръба на отпадането още в събота, когато след петгеймова драма успяха да отстранят "Модена".

Снимка: legavolley.it

Цветан Соколов е пределно мотивиран да спре лошата серия на своя тим срещу "Перуджа". Както миналата година във финалния плейоф, така и в решителната среща за Купата на Италия този сезон, играчите на Лоренцо Бернарди се наложиха над българина и кубинското трио на "Чивитанова".

За да се поздрави с крайния успех, Цветан Соколов и съотборниците му трябва да превземат непревземаемата до момента крепост "Пала Бартон", за да празнуват спечелването на петата титла на "Лубе" в историята. Задача, което на пръв поглед изглежда трудна, но не и непосилна.

Снимка: legavolley.it

Ще спечели ли "Перуджа" битка номер едно или Цветан Соколов ще даде аванс за "Чивитанова"?

Отговорът - тази вечер от 21:30 ч. по RING.