на живо

Солдатова се наранила с нож, сама отишла в болницата

Не е ясно дали гимнастичката е посегнала на живота си заради професионални или лични мотиви

Една от най-добрите състезателки по художествена гимнастика в света - рускинята Александра Солдатова - сама е потърсила лекарска помощ след предполагаем опит за самоубийство. Местните медии съобщават, че тя е наранила лявата си ръка с кухненски нож в дома в Москва, след което се отправила към близка болница. Пред лекарите 21-годишната гимнастичка нарекла постъпката си "глупава".

В съобщение на московската информационна агенция се посочва: "На 5 февруари 21-годишната А. Солдатова е приета в столична болница с телесни наранявания вследствие на опит за самоубийство. Момичето е диагностицирано и с булимия. В момента пациентката не е в състояние да бъде разпитано и няма яснота за обстоятелствата около получените наранявания".

Александра, която е смятана и за една от големите красавици на подиума, изгря на голямата сцена през 2018 г. със златния си медал на лента на световното първенство в София.

В последните месеци обаче Солдатова се намира в криза. Тя не бе включена в състава на Русия за световното в Баку миналата година, а мястото й бе заето от Екатерина Селезньова. Наскоро стана ясно и че Александра няма да участва в Гран при в Москва - турнир, който всъщност е началото на същинската подготовка за олимпийските игри в Токио.

"Тя показа определени наследствени проблеми, да речем, на генетично ниво. Ние работим с нея, лекуваме я. Но засега тя не е възстановена. Веднага щом видях, че Саша е болна и има здравословни проблеми, я отстраних от състава за световното първенство. Тя го прие, благодари ми, защото иначе можеше да има проблеми", коментира президентът на местната федерация Ирина Винер.

На този етап руските медии се въздържат от предположения дали състезателката е посегнала на живота си заради професионални или лични мотиви. Само преди седмица тя е попитала последователите си в "Инстаграм" какво трябва да се види в Лондон. След това е публикувала своя снимка по спортен екип.

Тагове: