на живо

Солиден "Левски" разгроми "Дунав" на старта на първенството

"Сините" победиха с 4:1 и записаха най-изразителната победа в първия кръг на шампионата

levski.bg

Отлично начало на ерата Петър Хубчев в "Левски". Четири дни след победата с 2:0 над "Ружомберок" в Словакия, "сините" се наложиха с 4:1 над "Дунав" Русе в първи мач от новия сезон в родния шампионат. С два гола за победата се отчете Давиде Мариани, който се разписа и в мача от първия предварителен кръг в Лига Европа. По едно попадение добавиха Станислав Иванов и Паулиньо, за когото това е втори гол в два мача.

Почетното попадение за домакините бе дело на Ахмед Ахмедов в началото на второто полувреме. Гостите доминираха през целия мач, а Станислав Костов на два пъти нацели гредата.

Преди двубоя домакините честитиха 35-ия рожден ден на Живко Миланов, който днес изигра и своя мач номер 200 в българския елит.

В 15-ата минута "Левски" поведе след първото си по-опасно положение. Комбинация между Паулиньо и Горанов завърши с пас на защитника, който намери непокрития Мариани. Швейцарецът шутира неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратата на "Дунав" за 0:1.

В 26-ата минута Мариани напредна през центъра на русенската отбрана и намери Костов, който обаче стреля в страничния стълб на Благой Макенджиев.

Вратарят на "Дунав" сбърка фатално 10 минути преди края на първата част. Той подари топката на гостите, а след пас на Мариани тя стигна до Станислав Иванов и юношата на "сините" удвои.

Минута след подновяването на играта Ахмед Ахмедов намали изоставането на домакините. Нападателят отбеляза първия си гол от 15 срещи насам, като пое извеждащ пас и останал очи в очи с Миятович не сбърка за 1:2.

"Левски" отговори с нова греда на Станислав Костов, а в 61-ата минута Иванов бе фаулиран от Диков в наказателното поле. Съдията Георги Кабаков посочи бялата точка, а Мариани бе безкомпромисен за 1:3.

В 80-ата минута резултатът стана разгромен - 4:1. Станислав Иванов отново бе в основата на попадението, като подаде към Паулиньо и бразилецът с премерен удар намери долният ляв ъгъл на русенската врата.

До края оборотите спаднаха, но все пак Сандро Самедо имаше възможност да направи загубата по-почетна за "драконите" в продължението на мача.

В следващия си мач, в четвъртък (18 юли) "сините" приемат "Ружомберок" на "Герена", а ако елиминират словашкия си съперник очакват сблъсък във втория предварителен кръг в Лига Европа с победителя от двойката АЕК Ларната (Кипър) - "Петрокуб" (Молдова).