на живо

Соу се реваншира на ЦСКА с гол последните секунди за победа над "Локомотив"

"Червените" изпревариха "Левски" в класирането

Lap.bg

Седмица след като пропусна решителна дузпа във финала на турнира за Купата на България, Али Соу успя да се реваншира носейки победата с 2:1 на ЦСКА срещу "Локомотив" Пловдив в предпоследен кръг на първата шестица в Първа лига.

Срещата на стадиона в парк "Лаута" в Пловдив беше повторение на решителния мач в София и се игра пред празни трибуни. Решението беше взето, след като стана ясно, че в редиците на "черно-белите" има петима футболисти, заразени с COVID-19, както и двама човека от персонала.

Зарази вируса, от групата за мача на "Локомотив" отсъстваха 7 от футболистите, играли във финала - Пиргов, Умарбаев, Петрович, Карагарен, Цветанов, Илиев и Аралица. 

Снимка: Lap.bg

Трите гола в мача паднаха през второто полувреме, като през първата част очаквано гостите от София бяха по-активният тим на терена. Евандро, Тиаго и Соу пропуснаха отлични възможности да открият резултата.

Противно на очакванията "Локомотив" поведе в 61-ата минута. Занев и Бусато не се разбраха в наказателното поле на ЦСКА, а от това се възползва Лукас Салинас, който пресече паса и отбеляза първото попадение.

Секунди след това домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Занев, но претенциите им не бяха уважени.

Снимка: Lap.bg

10 минути преди края на редовното време на таблото светна 1:1. Голът за ЦСКА реализира Тиаго, който безгрешно изпълни дузпа, отсъдена за нарушение на Петър Витанов срещу Кристиян Малинов.

В 87-ата минута гол на "Локомотив" беше отменен, след като страничният съдия вдигна флага за засада. 

Снимка: Lap.bg

В 5-минутното продължение на срещата дойде и реваншът на Соу. Той получи пас от Ахмед Ахмедов и осъществи пълния обрат за ЦСКА.

"Червените" вече са на второ място в класирането с 56 точки, изпреварвайки "Левски" (53 точки). "Смърфовете" са на пето място с 50 точки, но са сигурни участници в квалификациите за Лига Европа, след като спечелиха Купата на България.