на живо

"Спартак" Москва и Ивелин Попов ще играят в Европа напролет (ВИДЕО)

Руският тим направи равен с "Марибор" у дома

Reuters

С гол на резервата Ясмин Месанович във втората минута на добaвеното време словенският "Марибор" стигна до равенство 1:1 като гост на руския шампион "Спартак" Москва.

Равенството гарантира на московчани поне третото място в групата, но тимът ще се нуждае от задължителна победа в гостуването си на "Ливърпул" в последния си мач, за да има надежди за класиране в следващия етап на турнира.

В момента "Спартак" има 6 точки от 5 мача, докато "Ливърпул" и "Севиля", които са с по 4 двубоя, имат 8 и 7 респективно. "Марибор" е на последното място с 2 точки.

Българският национал Ивелин Попов започна като титуляр срещу "Марибор" и игра до 63-тата минута, когато бе заменен от Лоренсо Мелгарехо.

Точно в последните 30 минути паднаха и двата гола в срещата, а всичко по-интересно се случи през второто полувреме.

В 50-ата минута Марко Шулер бе много близо до това да открие резултата, но ударът му с глава след центриране от фаул намери лявата греда на вратата на "Спартак". Нарушението бе отсъдено, след като Ивелин Попов препъна противников футболист в близост до наказателното поле, заради което и получи жълт картон.

В заключителния половин час обаче домакините се активизираха и в 77-мата минута Зе Луиш стреля с глава на сантиметри покрай вратата на "Марибор". Пет минути по-късно обаче бразилецът успя да открие резултата, след като бе точен с удар от близка дистанция.

В оставащите десетина минути до края на мача гостите хвърли всички сили в атака и в крайна сметка стигна до изравняването за 1:1 в 92-рата минута. Месанович получи отличен пас от Тавареш във вратарското поле и необезпокоявано реализира, оформяйки крайния резултат.