на живо

Спас Русев: Акциите остават в касата на "Левски"

Бизнесменът отрече да е отправял покана към Наско Сираков за ръководен пост в клуба

Lap.bg

Собственикът на "Левски" Спас Русев заяви, че акциите ще останат в касата на клуба и ще ги преотстъпи, ако се появи солиден инвеститор, който да има подкрепата на всички фенски организации:

"Акциите на клуба продължават да са в касата на "Левски". Поне до този момент не съм чул да се е появил сериозен инвеститор, който да пожелае да придобие акциите. Ще ги преотстъпя, само при условие, че се появи солиден инвеститор, който има подкрепата на всички фенски организации. Всичко останало са спекулации", каза Русев в интервю за Блиц.

Бизнесменът разкри подробности от срещата с ветераните на "сините", която се състоя вчера.

"Планирах тази среща още през август миналата година, непосредствено след като приключи Общото събрание на "Левски". Още тогава отправих покана за вечеря към легендите на клуба. За съжаления срещата на няколко пъти се отлагаше заради моите ангажименти. Идеята бе да изкажа моето уважение и респект към легендите на клуба, които години наред са радвали поколения фенове", каза Русев и допълни, че никога не е имал различия с Наско Сираков.

Той отрече спекулациите за покана към бившия нападател да се присъедини към ръководството на клуба: "Такива разговори с Наско не сме водили. Със своите познания и опит, Наско винаги е добре дошъл да подпомогне съществуваващия управленски екип. "Герена" е неговият втори дом".

Също така той определи като "положитела" треньорската рокада в "Левски" и е доволен от представянето на "сините" срещу ЦСКА: "В такива мачове изключително важна е победата. Тя е важна за всички, които обичат отбора. Победата е важна и за бъдещето на клуба. В тази връзка мога да кажа, че споделям мнението на Наско Сираков, който казва, че във футбола няма вчера, а само утре", каза още Русев.