на живо

Спас Русев: Започваме с козирка, табло и нови футболисти (ВИДЕО)

"Левски" трябва да стане шампион сега, обяви собственикът на клуба

Козирка на сектор "А", информационно табло и подсилване на отбора. Това са първите три цели, очертани от новия собственик на "Левски" Спас Русев. Бизнесменът, който във вторник получи близо 90% от акциите на клуба, посети стадион "Георги Аспарухов" и се срещна със служителите и футболистите.

"Нашата мисия ще бъде да направим невъзможното. Трябва да върнем магията и публиката на стадиона, защото това е ключът. Ако не сме шампиони, това ще се отчете като провал. Всяка друга математика не работи. Това трябва да бъде нашата амбиция - не от утре, не от вдругиден, а от този момент. "Левски" трябва да стане шампион сега и винаги да влиза през парадния вход", подчерта Русев.

Той допълни, че е амбициозен човек и за първи път се захваща с подобно обществено предизвикателство. "Нямам друг избор, освен да успея. Ако не успея, рискувам да съсипя цялата си репутация".

„Надзорният съвет си поставя три доста амбициозни цели какво да свършим до Нова година. Преди това трябва да представим новия Управителен съвет, новия изпълнителен директор. Не очаквайте аз да съм водещото лице, да говоря, да се изявявам. Не, ще си има хора, които да се занимават с тези неща.

Това, което искаме да направим до Нова година, е козирка над сектор „А“ и ново електронно табло, което да бъде съвременно с показване на головете и хубавите положения. Това са задължителните неща, които нямат отношение към отбора. През декември, когато съм по-добре запознат, ще видим какво правим в спортно-техническата част. Не искам да влизам тази сфера, защото това е територия на съответния екип. През декември трябва да се освежим, ако искаме да продължим доброто представяне на отбора.“