на живо

Специална среща за "Лудогорец". ЦСКА в любимата Швейцария (АНКЕТА)

Двата български отбора ще изиграят мачовете си от третия кръг на груповата фаза на Лига Европа днес (5 ноември)

Lap.bg

Традицията от началото на футболния сезон 2020/2021 повелява - четвъртък е ден, в който българските отбори са обзети от европейски вълнения.

И днес (5 ноември) "Лудогорец" и ЦСКА ще запретнат ръкави, ще вдигнат калците и ще излязат на терена, за да продължат с предизвикателствата в Лига Европа.

В 19:55 ч. разградските "орли" приемат фаворита в своята група - английския "Тотнъм".

Ще успее ли "Лудогорец" да победи "Тотнъм"?

Мачът ще се играе на стадиона в Разград, а многомилионната селекция от Острова и мениджърът Жозе Моуриньо вече са в България. 

"Лудогорец" трябва да наваксва, тъй като в предишните си два мача записа две загуби - от "Антверпен" у дома и от ЛАСК като гост. 

В днешната среща Станислав Генчев няма да може да разчита на Вандерсон и Ихинио Марин, които лекуват контузии. Добрата новина е, че Клаудиу Кешерю, Кирил Десподов, Жосуе Са и Драгош Григоре се чувстват по-добре и може да се появят на терена. Специалистът, който наследи на поста уволнения Павел Върба, не крие вълнението си от срещата със своя именит колега Моуриньо.

Снимка: Lap.bg

Специалния пък не пропусна да похвали "Лудогорец", като сравни доминацията на тима в Първа лига с тази на "Байерн" Мюнхен в Германия и на ПСЖ във Франция. 

За "Тотнъм" това ще бъде втора визита у нас през сезона. През септември "Шпорите" играха срещу "Локомотив" Пловдив в квалификациите на Лига Европа и срещнаха трудности при победата си с 2:1. Моу е категоричен, че няма да жали сили срещу "Лудогорец". Той ще използва всичките си звезди - Гарет Бейл, Хари Кейн, Хюн Мин-Сон. За него това е задължително, след като претърпя поражение в предишния кръг от "Антверпен".

 
 
 
View this post on Instagram

x

A post shared by Tottenham Hotspur (@spursofficial) on

От 22:00 ч. ЦСКА ще гостува на "Йънг Бойс".

Ще успее ли ЦСКА да победи "Йънг Бойс"?

"Червените" се завръщат в Швейцария, където през този сезон поднесоха най-голямата радост на своите почитатели. През октомври те победиха местния хегемон "Базел" и си осигуриха място в групите на европейски клубен турнир за първи път от 10 години насам.

Днес тимът ще играе срещу шампиона на страната "Йънг Бойс". 

Снимка: Lap.bg

"Армейците" излизат вдъхновени след престижното равенство с "Рома" в предишния кръг. В първия мач обаче загубиха от "Клуж".

Активът на "Йънг Бойс" е същият - равенство с румънския тим и загуба от "Рома". Домакините имат на своя страна и изкуствения терен на стадион "Ванкдорф", но дали това ще им е достатъчно?

 
 
 
View this post on Instagram

- Eindrücke aus dem heutigen Abschlusstraining. - #bscyb #ybforever #hoppyb

A post shared by BSC YOUNG BOYS (@bscyb_offiziell) on