на живо

Спират финансирането на "Берое"

Кметът на Стара Загора с гневен пост в социалните мрежи

Lap.bg

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров разкри, че днес е взето решение да се спре с финансирането на футболния "Берое".

"Днес са взели решение да спрат финансирането на "Берое". Дори не искам да коментирам дали е правилно или не. Аргументи има и в двете посоки. Но! Не може от днес за днес! Как ще завърши отборът първенството? Някой помисли ли? Някой уведоми ли местната власт, феновете, даде ли се нормален срок да се потърси нов собственик? Отговорът е НЕ! "Берое" е емблема на града и беше редно поне да завърши сезона и да се даде достатъчно време за намиране на нов собственик! Явно това е най-големият проблем в държавата!", написа Живко Тодоров в социалната мрежа.

Преди ден новият министър на енергетиката Александър Николов заяви, че ТЕЦ "Марица Изток 2" няма как да издържа клуба предвид тежкото състояние, в което дружеството се намира.

Той каза, че стъпките за прекратяване на този ангажимент ще продължат. Още през юни стана ясно, че ТЕЦ-ът има финансови проблеми и това перо в бюджета му трябва да отпадне. ТЕЦ "Марица Изток 2" придоби клуба през 2011 г.

Без финансовата подкрепа на ТЕЦ-а, бъдещето на "Берое" е под въпрос, тъй като не се знае дали ръководството ще намери друг вариант за спонсориране.