на живо

Списание „SI” обяви своята спортна личност на 2015г.

www.si.com

Популярното американско списание „Sports Illustrated, известно и със съкратеното си абревиатурно наименование „SI”, днес обяви Серина Уилямс за спортна личност на изминалата 2015г. Спортният ежеседмичник с над 20-милионен тираж ежегодно публикува едно от изданията си за месец декември със снимка на корицата на спортиста, награден от списанието със символичната титла „спортист на годината”.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Серина Уилямс, която за втори път в кариерата си успя да спечели последователно 4-те турнира от „Големия шлем”, макар и не в една календарна година, завърши сезона с внушителните 53 победи от 56 изиграни срещи. Повторното завоюване на т. нар. „Серина шлем” не е единственият довод, който спортното издание е взело предвид. Според списанието американската тенисистка, която тази година премина през поредица от контузии, е успяла да се превърне в истинска „глобална икона”. „SI” също така нарича Серина „най-великата тенис състезателка не само на своето поколение, но и за всички времена”

Снимка: www.si.com

„Това е грандиозно! Фактът, че това списание отчита отдадеността ми към спорта с тази награда, ме вдъхновява да продължавам да върша своята работа, при това по-добре.” – беше коментарът на Серина относно избирането ѝ за спортист на годината.

Серина Уилямс е първата жена от 1983г. (когато лекоатлетката Мери Декер се появява на корицата на „SI” като носител на отличието) насам, която бива удостоена с признанието „спортист на годината”. Американската тенисистка се нарежда до имената на легенди като Мохамед Али (1974г.), Майкъл Джордан (1991г.), Тайгър Уудс (2000г.), Ланс Армстронг (2002г.) и Майкъл Фелпс (2008г.).