на живо

Спонсорът на "Левски": Няма основания клубът да не вземе лиценз, но има такава вероятност

"Задълженията към Хубчев се обслужват вече", заяви Лъчезар Петров

Спонсорът на "Левски": Няма основания клубът да не вземе лиценз, но има такава вероятност

Лицензът на футболния "Левски" за сезон 2022/2023 не е под директна заплаха, но основният спонсор все пак загатна, че може да има проблеми. 

"Иска ми се да кажа, че няма никакви основания, но предвид натрупаните задължения такава вероятност винаги има. Но смея да твърдя, че активната работа на ръководството по всяко едно направление, всяко едно задължение, рискът от неполучаването на лиценз го има, но е малък", заяви Лъчезар Петров, който е представител в клуба на фирма за казина.

Снимка: Lap.bg

От 2 години "сините" се издържат предимно с дарения от фенове, а при взимането на последния лиценз от Българския футболен съюз им наложиха мониторинг. От клуба не са обявявали точна сума на задълженията. През ноември 2021 г. изпълнителният директор Иво Ивков заяви, че клубът се нуждае от 1 млн. лева до Нова година. Преди седмица пък ръководството на "Левски" стартира нова кампания за набиране на средства с целта всеки месец бъдат дарявани по 150 000 лева, които да служат и за покриване на задълженията към Националната агенция по приходите. 

Друго от неотложните задължения е към бившия треньор Петър Хубчев. Преди дни той каза, че скоро ще покаже документи по казуса.

Снимка: Lap.bg

"За "Левски" няма нищо притеснително по казуса с Хубчев. Сумите са дължими. Документите, които може да покаже, са, че плащането към него е дължимо. Има задължение, което се обслужва вече. Имах с него една среща и един-два разговора по телефона. Имахме разговори с Георги Градев. Последно се разбрахме Хубчев и Амбарцумян да удължат срока на останалите вноски. Те се съгласиха. Апкарян отказа. Ръководството се е заело да реши казуса с Насиру Мохамед. Не е толкова страшно. Когато се обслужват задълженията, клубът няма от какво да се притеснява", каза Петров.

Снимка: Lap.bg