на живо

Спор за милиони (ВИДЕО)

Нова среща между спортното министерство и ЦСКА изяснява длъжник ли е клубът на държавата

Спор за милиони (ВИДЕО)

Нова среща между Министерството на спорта и ЦСКА ще изяснява длъжници ли са "червените" към държавата. Според служебния спортен министър Андрей Кузманов, дружеството "Сердика Спортни Имоти" има спешна нужда от оздравяване.

"Никакво развитие няма!" - с тази категоричност Кузманов даде да се разбере, че отношенията между ЦСКА и спортното ведомство все още са в застой. А двете страни са на двата полюса по въпроса "Дължи или не клубът пари към "Сердика спортни имоти"?".

"98% от това, което е в минус на това дружество, са благодарение на ЦСКА. Дружеството не може повече да седи така и да чака, по някакъв начин ще се приеме план за оздравяване.", каза още Кузманов.

Държавното дружество "Сердика спортни имоти" има 10-годишен договор с ЦСКА за ползване на ст. "Българска армия" и тренировъчната база в Панчарево. За тях държавата иска наем и инвестиции. По-конкретно: 62 хил. лв месечно и 1,1 млн, инвестирани в подобрения на базата и стадиона.

Въпреки че от клуба отказаха коментар по темата днес, позицията на ЦСКА остава непроменена. "Червените" са категорични, че са направили подобрения и инвестиции на стойност близо 4 млн. лева - основно в тренировъчната база. Част от тази сума, казват "армейците", следва да бъде приспадната от задълженията.

Ще се реши ли казусът? Опит за това ще бъде направен другата седмица на среща между Спортното министерство и ЦСКА. Въпросът кой ще я води в качеството си на министър остава с отворен отговор.