на живо

Според Тата Мартино Аржентина е задължена да победи Колумбия

Getty Images

Тази вечер отборът на Аржентина гостува на Комубия в среща от четвъртия кръг на квалификационната група на Южна Америка за класиране на световното първенство по футбол, което ще се проведе в Русия през 2018г. До момента от изиграни три срещи „гаучосите” имат в актива си едва 2 точки и заемат 9-то място в класирането.

Треньорът на аржентинския национален отбор по футбол – Херардо Мартино – смята, че в предстоящия двубой с Колумбия предвождания от него тим е „опрян до стената”. Тата Мартино коментира и представянето на Аржентина в квалификационните срещи досега:

„Да се намираме в подобна ситуация е меко казано некомфортно. Когато в няколко срещи отборът не успява да покаже качествен футбол, то в следващия двубой определено ни е необходим добър резултат, а единственият добър резултат – това е победата. Разбирам, че класирането ни в групата представлява ненужно психологическо натоварване за футболистите, на които в определен момент може да им се случи, както видяхме най-вече в първата квалификация срещу Еквадор, да играят зле и справянето с подобна ситуация е тема, по която може да се каже доста. Най-важното сега са трите точки, които задължително трябва да спечелим в двубоя срещу Колумбия.

В предстоящата среща за Аржентина няма да вземат участие трайно контузените нападатели: Серхио Агуеро, Карлос Тевес и голямата звезда на световния футбол – Лионел Меси. Очаква се в предни позиции Тата Мартино отново да започне с офанзивното трио, съставено от Анхел Ди Мария, Езекиел Лавеци и Гонсало Игуаин.

В клафикационната група на южноамериканските държави за класиране на Мондиал 2018г. участват 10 отбора. Първите 4 директно си осигуряват участие на световните финали, а петият в подреждането се класира за бараж, в който ще се изправи срещу победителя от квалификационния турнир на Океания.