на живо

Спорна дузпа, червен картон и поделени точки между "Левски" и "Ботев"

Двата тима завършиха 1:1 в първи мач от плейофите на първенството

Lap.bg

"Левски" и "Ботев" Пловдив не успяха да се победят в първа среща от плейофите на Първа професионална футболна лига. Двата тима завършиха 1:1 на стадион "Георги Аспарухов" в среща, която предложи множество емоции и спорни положения.

За първи път от 21 мача насам "канарчетата" не губят като гост на "сините", дори след като играха близо 40 минути с човек по-малко. Те не можеха да разчитат и на контузения си голмайстор Тодор Неделев, който изгледа срещата от трибуните.

Мачът започна с две пропилени възможности за гол от страна на домакините. Сейдахмет и Мариани не бяха точни, докато футболистите на "Ботев" по-скоро се защитаваха, отколкото да атакуват.

Снимка: Lap.bg

В 34-ата минута "сините" поучиха възможност да изпълнят дузпа. Паулиньо стреля, докато Филип Филипов от гостите опита да спре топката. Съдията Никола Попов обаче отсъди наказателен удар за игра с ръка. Той беше реализиран от Мариани за 1:0.

Заради спор със съдията юношата на "Левски" и настоящ капитан на "жълто-черните" Лъчезар Балтанов, получи жълт картон.

В 47-ата минута резултатът стана 1:1. Централният защитник на "Ботев" Кристиян Димитров стреля от границата на наказателното поле и не остави шансове на Николай Михайлов.

Снимка: Lap.bg

Минути след това капитанът Балтанов беше изгонен, след като получи второ официално предупреждение заради нарушени срещу Паулиньо.

Численото предимство на съперниците не обезкуражи "Ботев". Напротив, "канарчетата" започнаха да поглеждат все по-често към вратата на Николай Михайлов. До други по-опасни положения до края на мача не се стигна и двата тима поделиха точките.

Така "Левски" продължава да е трети в класирането и вече изостава на 5 точки от ЦСКА и на 8 от лидера "Лудогорец". "Ботев" е четвърти, на 9 точки зад "сините"